Het laatste nieuws


Blijf op de hoogte van het wel en wee van de vriendenboeken en alles wat er mee te maken heeft.
Kado voor afscheid groep 8

18-05-2020 - Geschreven door: Jessica
Kado voor afscheid groep 8

Het einde van het schooljaar komt in zicht en dat merken we aan de vele schoolboekjes die gemaakt worden! Veel groep 8 leerlingen en hun juffen en meesters zijn bezig om de mooie schooltijd vast te leggen in een vriendenboekje. We horen klassenmoeders en vaders vaak zeggen dat ze zo blij zijn met het vinden van onze website, vooral in deze rare tijden van Corona. Iedereen kan gemakkelijk zijn/haar pagina online invullen. Het is een leuke herinnering voor alle klasgenoten én gelijk een leuk kado om de juf of meester te bedanken!

Waarom zou je een vriendenboekje maken voor groep 8? Wij zetten het nog even op een rijtje!

1. Weinig moeite met een groot resultaat
Het maken van een boekje is heel eenvoudig. Als klassenouder ben je de beheerder van het boekje. Alle kinderen en leerkrachten ontvangen per e-mail een uitnodiging om hun eigen pagina in te vullen op onze website. Iedereen krijgt 2 pagina’s met antwoorden en ruimte voor 2 foto’s. Het opmaken van het boek doen wij, dus daar heb je geen omkijken naar!

2. Klein prijsje
De schoolboekjes zijn speciaal voor grote oplages met een klein prijsje. Je hebt al een vriendenboekje vanaf € 7,50. De boekjes zijn net even anders dan onze standaard vriendenboeken: Compact, stoere ringband, stevige achterzijde en ontworpen speciaal voor kinderen. Vriendenboekjes die exclusief gemaakt zijn voor de basisschool, vol kleur, foto's en leuke 'Wist je datjes'.

3. Heel veel foto’s
Een vriendenboekje opent standaard met een inleiding. Dit is 1 pagina met een grote foto (leuk om hier een klassenfoto te plaatsen) en 1 pagina met een tekst. Hier hebben wij al een leuk tekstje voor geschreven maar die kun je nog aanpassen. De inleiding is bij de prijs inbegrepen. Daarnaast kun je nog fotopagina’s toevoegen waar je zoveel foto’s op kunt plaatsen als je wilt. Want er zullen vast in de afgelopen 8 jaar veel leuke foto’s gemaakt zijn! De fotopagina’s kosten € 0,50 per spread (2 pagina’s naast elkaar) en kun je helemaal zelf opmaken met leuke teksten en stickers.

4. Nostalgie en voor altijd
Iedereen kent het vriendenboekje natuurlijk van vroeger uit zijn of haar basisschooltijd. Een toepasselijker kado is er dus eigenlijk niet! Kom alles over je klasgenoten te weten met vragen als ‘Dit doe ik het liefst in de pauze’, ‘Mijn grootste blunder op school’ en ‘Zo ziet mijn leven eruit over 25 jaar’. Alle klasgenoten worden gebundeld om ze nooit te vergeten.

Heb je ook zin om aan de slag te gaan? Op de pagina Afscheid groep 8, lees je alle informatie, kun je de prijs van het boekje voor jouw klas uitrekenen en kun je een enthousiasmerend filmpje doorsturen naar de andere ouders!


Onderdeel van Mijn Boekje.    Kijk ook eens op:      Mijn Receptenboekje.nl